Sursa: BBC

Un aeroport din Franța va fi redenumit în onoarea Reginei Elisabeta a II-a.

Le Touquet, în nordul Franței, a primit luni binecuvântarea de la rege, au declarat oficialii. Aeroportul Touquet-Paris-Plage va fi Aeroportul Internațional Elizabeth II Le Touquet-Paris-Plage.

Primăria a spus că omagiul va fi adus „Marii Regine” si se va recunoaște și ca „cel mai britanic oras dintre stațiunile franceze”.

Nu a fost stabilită o dată pentru inaugurare.

Ideea vine după ce propunerea inițială a fost făcută Coroanei britanice la șase zile după moartea reginei, la 8 septembrie anul trecut.

Le Touquet a explicat că a fost, de asemenea, un semn din cap către unchiul regretatului Reginei, Edward al VIII-lea, care a vizitat stațiunea pentru a se bucura de călărie și iaht pe nisip, uneori însoțit de nepoata sa când aceasta nu era încă regină.

„Regele Carol al III-lea a acceptat propunerea primarului din Le Touquet întărește și mai mult strategia acestuia din urmă care dorește să afirme Le Touquet drept „cea mai britanic oras dintre stațiunile franceze”, a adăugat primăria lui Le Touquet.

Aeroportul a fost proiectat în anii 1930 pentru a-i primi pe britanici în orașul de coastă, aflat la aproximativ o oră de mers cu mașina de Calais. Președintele Emmanuel Macron și soția sa Brigitte au o casă de vacanță acolo.

Orașul speră că noul nume al aeroportului său va consolida legătura dintre oraș și Marea Britanie și va primi avioane turistice de peste Canal.

Luna viitoare, Le Touquet va găzdui echipa de rugby a Angliei când va juca în Cupa Mondială de Rugby, găzduită în Franța.

Palatul Buckingham și Biroul Cabinetului au fost contactate pentru comentarii cu privire la redenumire.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *