Sursa: BBC

Aactivistul chinez pentru drepturile omului Kwon Pyong a fost arestat în Coreea de Sud, după ce s-a blocat într-un orăsel cu skijetul său.

Paza de coastă din Coreea de Sud sustine că bărbatul a călătorit aproximativ 300 km pe Marea Galbenă folosind doar un binoclu și o busolă, până cand s-a blocat într-un oras.

„A reumplut benzina în timpul călătoriei și a aruncat butoaiele goale în mare”, a explicat paza de coastă.

Paza de coastă nu i-a dezvăluit identitatea, dar a spus că a fost reținut miercurea trecută pentru că a încercat „să intre ilegal” în oraș.

Activistul din Coreea de Sud, Lee Dae-seon, de la organizația non-profit Dialogue China, a declarat marți agenției de presă AFP că domnul Kwon, în vârstă de 35 de ani, a evadat.

Lee a spus: „În timp ce mijloacele domnului Kwon de a intra în Coreea de Sud, încălcând legea, erau greșite, supravegherea autorităților chineze și persecuția politică a lui Kwon din 2016 se află în spatele trecerii sale în Coreea de Sud, riscându-și viața”.

Acesta spune că activistul Kwon Pyong se gândește acum dacă să solicite statului de refugiat în Coreea de Sud, care acceptă doar câteva cereri în fiecare an, sau să ceară azil într-o țară terță.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *