Sursa: pinterest

Spălarea feței este o activitatea zilnică însă putem adopta atat de multe metode prin care de facem aceasta rutină încât să îi dăuneze tenului. Haideți să alfăm, cum este cel mai corect din cum spun dermatologii să ne desfăsuram rutina de spălare a tenului.

Există o mulțime de beneficii pentru spălarea corectă, spune Joshua Zeichner, MD, directorul de cercetare cosmetică și clinică în departamentul de dermatologie de la Spitalul Mount Sinai din New York City.

Eliberarea pielii în cazul acumulării de poluare „minimizează daunele radicalilor liberi cauzate de particulele din aer, care sunt asociate cu îmbătrânirea prematură”, adaugă el. În plus, spălarea feței este esențială pentru îndepărtarea celulelor moarte care se acumulează pe piele și contribuie la slăbire. Prin îndepărtarea lor vă expuneți la o piele mai sănătoasă și mai radiantă.

Alege demachiantul potrivit pentru tine

„Dacă aveți piele uscată sau sensibilă, rămâneți la demachiante hidratante, fără spumă, deoarece agenții de spumare utilizați în demachiantele cu spumă tind să se usuce mai mult pe piele”, explică el.
– „Demachiantele cu spumă sunt mai potrivite pentru persoanele cu ten gras care au nevoie de o curățare mai profundă, iar acidul salicilic este un beta hidroxi acid care ajută la îndepărtarea eficientă a uleiului de pe piele.”

De la lapte la uleiuri, balsamuri la ape, fiecare demachiant oferă o experiență senzorială diferită, potrivită preferințelor tale personale.

Nu vă clătiți fața cu apă fierbinte

„Spălarea feței cu apă fierbinte poate elimina umiditatea din piele, lăsând-o uscată și posibil iritată”, spune Dendy Engelman, MD.

Dr. Engelman face un pas mai departe, recomandând apa rece. Este potrivit pentru toate tipurile de piele și poate strânge pielea prin stimularea fluxului sanguin și îmbunătățirea circulației, spune ea.

Pentru pielea predispusă la acnee, apa rece reglează producția de sebum [sau ulei de piele], care, la rândul său, poate minimiza dimensiunea porilor și poate preveni erupțiile.

Spălați-vă fața de două ori pe zi

Doctorul recomandă să vă spălați fața de două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare.

„Dacă ai de gând să te speli o singură dată, recomandarea mea este să te speli seara pentru a îndepărta tot ce s-a acumulat în timpul zilei, astfel încât să dormi cu fața curată pe pernă”, spune el.

De asemenea dacă te antrenezi, fă tot posibilul să te speli și după aceea.

Nu presupuneți că trebuie să utilizați toner sau astringent

Demachiantele de azi sunt mult mai eficiente decât erau în trecut, așa că tonerul sau astringentul nu este întotdeauna necesar pentru a îndepărta complet murdăria și uleiul, spune Zeichner.

„În mod obișnuit, recomand un toner sau un astringent numai dacă simțiți că soluția de curățare nu își face treaba de la sine”, spune el.

Nu vă frecați pielea în mod greșit

Pentru o curățare blândă, dar minuțioasă, cele mai bune instrumente sunt la îndemâna dvs. iar Asociației Academiei Americane de Dermatologie (AAD) recomanda practica de îngrijirea printr-un masaj facial ușor cu miscari circulare.

Pentru o curățare foarte profundă, curățarea sonică poate elimina mai eficient apa din piele, spune Zeichner. „De fapt, în comparație cu curățarea manuală, curățarea asistată sonic îndepărtează mai eficient poluarea cu particule de particule din piele”, adaugă el.

Folosește un prosop curat, care este doar pentru fața ta

Bacteriile se pot reproduce pe prosop și pot fi transferate pe fața ta curată și plină de apa. Folosește o cârpă moale, curată, pe care o folosești doar pe față, sugerează el. Uscați-vă ușor pielea cu un prosop și evitați frecarea sau tragerea de piele.

Crema hidratanta dupa curatare

Deși doriți să vă curățați bine fața, nu doriți să îndepărtați excesiv pielea de uleiuri esențiale sau să provocați uscăciune, notează Zeichner. După spălare, el recomandă blocarea hidratării cu o cremă ușoară hidratantă.

Faceți o curățare dublă (rar)

„Dubla curățare este o modalitate blândă de a vă asigura că ați îndepărtat complet machiajul, murdăria și impuritățile de pe piele, fără a îndepărta sau irita bariera pielii”, spune ea.

Oriunde de la 30 de secunde la două minute este timpul optim de spălare.

Nu exfoliați în fiecare zi

„Exfolierea prea des poate elimina nivelul de ulei din piele și poate crea o sensibilitate nejustificată”, explică ea. „Când pielea noastră este supusă unui astfel de stres constant, poate provoca de fapt efectul opus dorit și poate duce la inflamație, riduri și îmbătrânire accelerată.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *