Incendiile forestiere de luni au acoperit cerul Greciei cu fum, conform Observatorului Național din Atena.

O imagine de pe satelitul european METEOSAT-11 arată gravitatea și amploarea incendiilor forestiere care au avut loc ieri fiind încă active, cu fum acoperind cerul mai multor regiuni ale țării noastre.

Mai exact, transportul fumului peste Marea Egee de Nord și Centrală de la incendiile forestiere din Evros și Rhodope se poate distinge peste Beoția de incendiul de pădure din Psachna (Evia), peste Peloponez de incendiul de pădure din Prodromos (Boiotia) și, în cele din urmă, peste Egeea de Sud de la incendiul din Kythnos.

De asemenea, în zone mari ale țării sunt așteptate condiții extreme de incendiu-meteorologie, marți și miercuri, așa cum reiese din analiza celor mai recente date de prognoză disponibile ale echipei de pirometeorologie FLAME a unității METEO a Observatorului Național din Atena ( EAA).

Cauza condițiilor extreme de incendiu-meteorologie este combinația de temperaturi ridicate, o atmosferă uscată și vânturi semnificativ întărite (veme de tip Hot-Dry-Windy).

Părintele Christodoulos Karathanasis de la mitropolia din Alexandroupolis: „Am reușit în doar patru ore și jumătate să transportăm 200 de pacienți internați, salvându-i de amenințarea cu incendiul. Unii puteau să meargă, iar alții erau la pat.”

Sursa foto: Meteo Gr

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *