Toto Cutugno, cântărețul compozitor și muzician pop italian cel mai bine cunoscut pentru cântecul său de succes mondial, „L’Italiano” s-a stins din viata la vârsta de 80 de ani.

Cântărețul italian a murit „după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni”, a declarat, pentru ANSA, managerul său, Danilo Mancuso.

Succesul din 1983 cu chitara sa, pe scena festivalului de la Sanremo în jachetă și cravată a fost cântand „Lasă-mă să cânt cu chitara în mână…”: melodia poartă titlul „L’italiano” și popularitatea ei ce a explodat în toată lumea.

Născut la Fosdinovo, în provincia Massa Carrara, fiul unui subofițer de marină, Cutugno a crescut în La Spezia din motive de muncă ale tatălui său, care a fost și cel care l-a introdus în muzică. Tatăl cânta la trompetă într-o formație și îl implica și pe Totò, mai întâi la tobă, apoi la tobe și în final la acordeon.

În 2015, în timpul unui concert pe care la susținut la Sala Palatului din București, artistul si-a exprimat într-un senzational sentimentele fata de tara noastra.

„Romania e a doua mea casă”, a spus artistul, care a sărbătorit în România 35 de ani de când a câștigat marele premiu al festivalului de la San Remo, conform StirileProTv.

La concert, Toto Cutugno a cântat împreună cu un cor de copii, un tenor italian și o orchestră simfonică și a fredonat „Ciobănaș cu trei sute de oi”, piesa sa de suflet de când a venit la Cerbul de Aur de la Brașov, în 1993.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *