O avertizare de Cod galben de canicula a fost emisa de meteorologi pentru zilele de 21 si 22 august, in judetul Prahova.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 33 si 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic accentuat se va face simtit.

Specialistii au emis o serie de masuri menite sa ne ajute sa depasim cu bine aceasta perioada.

Primaria Ploiesti a amenajat, inca de lunile trecute, in diverse puncte din oras, corturi de prim-ajutor, pentru ca oamenii care ies din casa in perioada de canicula sa fie protejati.

Personalul medical prezent la corturile municipalitarii este pregatit sa acorde consultatii si un pahar cu apa rece ploiestenilor afectati de caldura sufocanta.

Cei mai multi folosesc aceste puncta pentru a bea apa si desi considera utila masura, multi dintre acestia considera ca exista loc de imbunatatire.

Punctele de prim ajutor au fost amenajate in urmatoarele locații: Piata Aurora Vest, Piata Malu Rosu, Parc Municipal Vest, Piata Nord, Centrul Civic, Halele Centrale, Parcul „Mihai Viteazul„ si Gara de Sud, iar consultatiile medicale sunt disponibile in intervalul orar 10:00-17:00.  

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *