Sursă foto: CSM Ploiești

Ioana Savu, jucătoarea secției de baschet a CSM Ploiești, s-a clasat pe locul al 8-lea alături de selecționata României la Campionatul European FIBA U16 Women’s European Championship, Divizia B, care a avut loc la Podgorica (Muntenegru), săptămâna trecută.

După ce s-a calificat în sferturile de finală ale competiției în urma primelor trei meciuri din grupă, echipa națională nu a reușit să mențină aceeași performanță în faza eliminatorie, înregistrând trei înfrângeri consecutive.

Clasate pe poziția secundă în Grupa A, româncele au întâlnit în sferturi gazda turneului, Muntenegru (care a câștigat medaliile de argint), și au fost învinse în mod clar, scor 61-37.

Ulterior, în semifinalele zonei 5-8, au fost învinse de Marea Britanie, cu scorul de 53-67, iar în meciul pentru locurile 7-8 au fost învinse din nou de Lituania (care le învinsese cu scorul de 83-54 în grupă), scor 65-56.

Ioana Savu a încheiat competiția cu o medie de 9.6 puncte, 3.7 recuperări și 1.6 pase decisive în 22.8 minute jucate per meci, fiind a doua cea mai bună jucătoare a României la categoriile de „puncte marcate” și „eficiență” (cu o medie de 7.1 puncte per meci).

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *