Concursul de fotografie se numește „ZeroWaste PiX” invitând cetățenii din țările eligibile, cu vârste începând de la 18 ani, să surprindă modelele de consum și de producție nesustenabile precum și alternativele sustenabile promițătoare.

Cetățenii din următoarele țări sunt eligibili pentru a participa la concurs:

  • Cele 27 de state membre ale UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Turcia; în cadrul acordurilor de stabilizare și asociere: Macedonia de Nord, Albania, Kosovo*, Muntenegru, Serbia și Bosnia și Herțegovina. 

Participanții pot trimite fotografii care înfățișează oricare dintre următoarele patru categorii:

  1. Circular and smart
  2. Eco-lifestyles
  3. Wasteful production
  4. Consumption mania

Premii

Câștigătorii concursului vor primi un premiu în bani în valoare de 1.000 EUR pentru fiecare categorie și 500 EUR pentru premiul „Public Choice” și premiul pentru tineret.

Premiul pentru tineret va fi acordat lucrării câștigătoare, selectată dintre cele trimise de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani (născute între anii calendaristici 1999-2005, inclusiv) la oricare dintre cele patru categorii de concurs.

Toți finaliștii vor fi propuși pentru premiul Public Choice Award și pot apărea, de asemenea, în viitoarele materiale digitale și tipărite ale AEM și ale partenerilor săi europeni.

Votul publicului se va desfășura în perioada 24 octombrie – 7 noiembrie 2023.

Participanții pot trimite până la cinci lucrări până pe 3 octombrie 2023, ora 23:59 CEST.

Puteti afla mai multe detalii aici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *