Guvernul Germaniei a aprobat miercuri un plan de liberalizare a regulilor privind canabisul.

Proiectul de lege, despre care guvernul speră că va intra în vigoare la sfârșitul acestui an, prevede legalizarea posesiei de până la 25 de grame (aproape 1 uncie) de canabis în scopuri recreative și permiterea persoanelor să crească singure până la trei plante.

Rezidenții germani care au peste 18 ani li se va permite să se alăture unor „cluburi de canabis” nonprofit, cu maximum 500 de membri fiecare. Cluburilor li se va permite să cultive canabis pentru consumul personal al membrilor.

Persoanelor fizice li se va permite să cumpere până la 25 de grame pe zi sau maximum 50 de grame pe lună – o cifră limitată la 30 de grame pentru tinerii sub 21 de ani. Nu ar fi permisă calitatea de membru în mai multe cluburi. Costurile cluburilor ar fi acoperite de taxele de membru, care ar fi eșalonate în funcție de cantitatea de canabis consumată de membrii.

În prezent, „avem un consum în creștere, un consum problematic”, a spus Ministrul Sănătății, Lauterbach reporterilor. „Pur și simplu nu ar fi putut continua așa.”

Opoziția de centru-dreapta susține că guvernul continuă să legalizeze un drog riscant, în ciuda obstacolelor legale europene și a opiniilor experților.

O organizație care reprezintă judecătorii germani spune că planul ar putea crește mai degrabă decât să scadă povara sistemului judiciar și ar putea chiar crește cererea de canabis de pe piața neagră.

„Ceea ce primim de la ministrul sănătății este o suprareglementare, o stigmatizare continuă a consumatorilor de canabis și un corset de reglementare mult prea strâns, care pur și simplu face imposibil pentru mulți, mulți (cluburi de canabis) să funcționeze”, a spus Oliver Waack-Jürgensen care conduce „clubul social de canabis” din Berlin High Ground, fondat anul trecut.

„Faptul că este atacat din ambele părți este un semn bun”, a spus ministrul. El a adăugat că „aprobarea cu mult mai multă liberalizare, cum ar fi, de exemplu, în Olanda sau în unele state americane, ar fi dus la extinderea consumului” și că cei care se opun oricărei legalizări „nu au niciun răspuns” la creșterea consumului și a criminalității și a unui negru în plină dezvoltare piaţă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *