Deputatul PNL și liderul PNL Sector 4, Pavel Popescu, a lansat critici puternice pe platforma Facebook în legătură cu numirea lui Victor Ponta în calitate de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.

Într-o postare recentă, Pavel Popescu a exprimat nemulțumirea sa față de această decizie, descriind-o drept un gest disprețuitor, ce poate fi interpretat ca un semn de nepăsare față de partenerii euro-atlantici ai României. Acesta susține că numirea lui Ponta în această funcție are potențialul de a afecta încrederea partenerilor strategici ai României în angajamentul acesteia în proiectele regionale importante, cum ar fi sprijinul pentru reconstrucția Ucrainei și apărarea valorilor democratice împotriva regimurilor autocrațice.

Popescu a adăugat că această decizie poate fi considerată și un gest de nepăsare față de partenerul strategic cel mai important al României, Statele Unite ale Americii. El consideră că Victor Ponta, prin declarațiile sale televizate, aduce prejudicii relației dintre România și SUA, și face referire la afilierea lui Ponta cu Partidul Comunist Chinez.

De asemenea, Pavel Popescu a evidențiat că Victor Ponta a fost asociat cu mișcarea politică AUR și a exprimat opoziție față de Ucraina, într-un moment în care aceasta se confruntă cu agresiunea Rusiei. Acesta mai amintește că Victor Ponta a semnat acorduri importante cu China în timpul mandatului său de premier, inclusiv un memorandum secret cu Huawei. Popescu consideră că aceste acțiuni au pus în pericol securitatea națională a României și au subminat relațiile transatlantice.

În final, Pavel Popescu a apelat la pragmatismul premierului Marcel Ciolacu și i-a sugerat să reconsidere această numire, subliniind că aceasta afectează imaginea țării și compromite relațiile cu partenerii strategici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *