Tichetele vor fi acordate doar pentru primele trei luni de viaţă ale bebeluşilor

O asistentă din Marea Britanie a fost găsită vinovată pentru uciderea a șapte bebeluși!

În vârstă de 33 de ani, femeia din Marea Britanie a fost găsită vinovată pentru moartea a șapte bebeluși. De asemenea, ea este acuzată pentru tentativă de omor în alte șase cazuri.

După nouă luni de proces, Lucy Letby a fost găsită vinovată de juriul unui tribunal din Manchester. Ea este vinovată pentru crimele comise la Spitalul Countess of Chester, din oraşul cu acelaşi nume, între 2015 şi 2016. Sentința ei nu a fost încă stabilită.

Între iunie 2015 şi iunie 2016, şapte bebeluşi prematuri au murit brusc. Aceștia au murit chiar și la câteva ore distanță, fără un motiv anume. Din cauza asistentei, alți nou-născuți au fost la un pas de moarte. În vârstă de 25 de ani la momentul producerii faptelor, asistenta a spus că este nevinovată. Din primele informații, ea este acuzată că le-a injectat aer intravenos nou-născuţilor, că a folosit sonde nazogastrice pentru a le injecta aer sau o supradoză de lapte în stomac. Este acuzată și că le-ar fi injectat insulină. „I-am ucis intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună să am grijă de ei”, a scris femeia într-un bilet găsit de poliţiştii care i-au percheziţionat locuinţa după ce a fost arestată. „Sunt o persoană rea, oribilă”, a mai scris ea.

Judecătorul James Goss a menționat faptul că ea era singurul membru al personalului medical încă de serviciu în timpul deteriorării bruşte a stării de sănătate a bebelușilor.

Pe 10 octombrie 2022, procesul a început la Manchester. Bebelușii au fost identificați doar prin litere. Cuprinși de durere, părinții au depus mărturie. Ea a fost acuzată că a încercat să-i omoare pe unii dintre ei în mai multe rânduri. Împotriva ei au fost formulate 22 de capete de acuzare, şapte pentru omor şi 15 pentru tentativă de omor asupra a zece bebeluşi.

Doi bebeluși au murit la 24 de ore distanță după ce Lucy Letby s-a întors din vacanţă în iunie 2016. Al treilea bebeluş a scăpat cu viaţă, după ce părinţii au cerut să fie transferat la alt spital.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *