Vara este șansa ideală de a ne bucura de beneficiile prunelor deși sunt încă putin verzi. Descoperă câte vitamine îți poti extrage din fructele găsite la bunici!

Prunele verzi conțin vitamina A, C, E, K, fitonutrienți, calciu, sodiu, potasiu, folat, zinc, fier, antioxidanți.

Prin bogăția de nutrienți, prunele verzi îmbunătățesc imunitatea, avand o valoare energetică mare. Aceste fructe au vitamina C, care este foarte importantă pentru imunitate.

Prin consumul de prune verzi se previne și îmbătrânirea pielii, pentru că aceste fructe au vitamine ce reduc impactul factorilor externi, previn formarea ridurilor și a petelor de vârstă. Prunele verzi au folat, vitamina C, luteină, zinc care hrănesc pielea și mențin frumusețea acesteia.

Recomandat este consumul zilnic a 3-4 prune verzi, astfel digestia se va face mai ușor și nu vor apărea probleme la stomac.

Valorile nutritive pentru 100 de grame de prune proaspete sunt:

  • 49 de kilocalorii;
  • 10 g de glucide (carbohidrati);
  • 1,6 g de fibre;
  • 0.417 mg de Niacina; 
  • 0.135 mg de Acid Pantotenic; 
  • 345 IU de Vitamina A; 
  • 9.5 mg de Vitamina C; 
  • 0.26 mg de Vitamina E; 
  • 6.4 g de Vitamina K; 
  • 1 mg de Sodiu; 
  • 157 mg Potasiu; 
  • 6 mg Calciu.

Rezultatele obtinute in urma unei cercetari realizate de Departamentul de Stiinta Alimentelor si Nutritie din California arata ca prunele, fie ele proaspete sau uscate, pot ajuta la mentinerea nivelurilor de colesterol plasmatic si hepatic in parametri optimi, conform Dr. Max.

  • Continutul de flavonoide si fitonutrienti poate contribui la reducerea inflamatiilor din zonele neurologice, in timp ce pot contibui la procesele de invatate si memorale. Astfel, consumul regulat de prune ajuta la prevenirea de tulburarilor care sunt legate in principal de inaintarea in varsta. 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *