Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat terenurile agricole afectate de taifunuri, a declarat vineri presa de stat, după ce furtuna tropicală Khanun a cuprins Peninsula Coreeană săptămâna trecută.

Kim a lăudat eforturile armatei de a salva recoltele și a spus că trupele au fost mobilizate pentru că nu pot pierde o bucată de teren agricol „în cauza deznădejdii naturale de pe frontul agricol, direct legate de traiul oamenilor”, a informat agenția de presă KCNA.

Nordul a suferit lipsuri grave de alimente în ultimele decenii, inclusiv foamete în anii 1990, adesea ca urmare a dezastrelor naturale.

Experții internaționali au avertizat că închiderile frontierelor în timpul pandemiei de COVID-19 au înrăutățit situația.

„El s-a asigurat că elicopterele și aeronavele de transport ușoare ale unităților forțelor aeriene… au fost mobilizate ca un pas pentru îmbunătățirea creșterii culturilor în câmpurile inundate și a organizat și comandat personal lucrările de pulverizare a pesticidelor”, se arată în raport.

Imaginile difuzate de agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA îl arată pe Kim, îmbrăcat în haină şi pantaloni albi, într-un lan de orez, în timp ce elicoptere militare pulverizează pesticid deasupra culturilor.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Liderul nord-coreean a declarat că reacţia rapidă a armatei în faţa pagubelor provocate de taifun a permis „să se facă un miracol recuperând suprafeţele agricole inundate într-un termen scurt”.

Khanun, care a fost retrogradat de la un taifun la o furtună tropicală, a ajuns săptămâna trecută pe peninsula coreeană, determinând autoritățile sud-coreene să evacueze peste 14.000 de oameni și să închidă școlile în zonele afectate de inundații.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *