Ukrainian soldiers fire a Pion artillery system at Russian positions near Bakhmut, Donetsk region, Ukraine, Friday, Dec. 16, 2022. (AP Photo/LIBKOS)

Tempoul avansului ucrainean s-a redus, o decizie luată în parte pentru a minimiza pierderile de vieți omenești în zona de conflict, conform raportului publicat vineri de The Washington Post, care se bazează pe informații de la oficiali americani familiarizați cu analizele serviciilor de informații.

„În prima săptămână de luptă (ofensivă de vară – n.red.) Ucraina a suferit pierderi semnificative împotriva apărării bine pregătite a Rusiei, în ciuda echipamentului occidental. Exercițiile militare comune desfășurate de armatele americane, britanice și ucrainene au anticipat astfel de pierderi, dar, în același timp, se credea că Kievul va accepta pierderile drept preț al depășirii principalei linii de apărare a Rusiei”, au spus oficialii americani și occidentali.

Cu toate acestea, Ucraina a ales să oprească scăderea numărului de soldați pe teren de luptă, adoptând în schimb o tactică de avansare în unități mici, pe porțiuni variate ale frontului. Această abordare a generat rezultate treptate în diferite zone ale frontului în timpul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *