Uraganul Hilary se îndreaptă rapid în Oceanul Pacific, la sud-vestul Mexicului, și este pe cale să producă ploi și inundații grave în părți din sud-vest ca sistem mai slab începând din acest weekend.

Se estimează că Hilary va deveni un uragan major astăzi și ar putea atinge puterea uraganului de categoria 4 cu vânturi de cel puțin 130 mph, au avertizat meteorologii de la Centrul Național pentru Uragane.

Uraganul s-a aflat la aproximativ 550 de mile sud-sud-est de Cabo San Lucas, Mexic, joi dimineață, provocând vânt maxim susținut de 85 mph.

„Este prognozată o intensificare rapidă, iar Hilary ar putea deveni un uragan major până în această seară sau prima parte a zilei de vineri”, a precizat centrul, cu sediul în Miami, în cel mai recent buletin.

Alunecările de noroi și inundațiile rapide sunt posibile de la 3 până la 6 inci de ploaie în Peninsula Baja din Mexic de joi până luni devreme, cu cantități mai mari posibile în terenul mai înalt.

Însă, un beneficiu este că precipitațiile ar ajuta la combaterea secetei și la reîncărcarea apelor subterane în porțiunile uscate ale sud-vestului.

Unde pot apărea ploi

Sursa foto: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *