Primarul Eric Adams a anunțat planurile de a reorganiza zonele de producție la sud de Times Square și de a permite ca mai multe clădiri de birouri să fie transformate în locuințe.

Planurile, prezentate de primarul Eric Adams la o conferință de presă într-o clădire de birouri liberă, ar permite construirea mai multor locuințe prin rezonificarea zonelor de producție între 23rd Street și 40th Street de la Fifth Avenue la Eighth Avenue. Un plan separat ar putea permite 20.000 de locuințe noi în fostele spații de birouri din jurul orașului, estimează orașul.

Împreună cu Consiliul Local planurile abordează două dintre cele mai urgente probleme ale orașului New York: confruntarea cu o criză a locuințelor și reconstruirea puterii sale economice după ce pandemia a împins un număr tot mai mare de rezidenți să lucreze de acasă.

„Lumea s-a schimbat. Trebuie să fim dispuși să ne schimbăm cu ea.”, a spus domnul Adams.

Conversiile de birouri par intuitive: multe clădiri de birouri pierd chiriași, chiar dacă cererea pentru o ofertă limitată de locuințe a făcut ca chiriile să crească vertiginos.

Planurile anunțate de primar joi abordează problema anterioară, permițând transformarea în locuințe a clădirilor care au fost construite chiar în 1990. În prezent, doar clădirile construite înainte de 1977 sau 1961 sunt eligibile, în funcție de zonă.

Schimbările decise pentru orașul Midtown se poate dovedi, de asemenea, controversată în rândul unor locuitori ai orașului, chiar dacă planul are sprijinul a doi membri ai Consiliului local, Erik Bottcher și Keith Powers, care au apărut alături de primar joi.

În prezent, nu sunt permise locuințe noi în zona țintă, au spus oficialii orașului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *