Galeria de arta a Castelului Cantacuzino a inaugurat o noua  expozitie. De aceasta data este vorba despre proiectul unui artist Italian. Întreaga expoziție este construită în jurul unei sculpturi monumentale din marmură de Carrara, de peste doi metri înălțime, care înfățișează mitul zborului lui Icar, creată special pentru Castelul Cantacuzino.

Pentru Castelul Cantacuzino,  artistul italian Giorgio Butini a realizat doua sculpturi inspirate din mitologia greaca. Prima este o sculptura monumentala din marmura de Carrara, infatisand zborul lui Icar, situata in parcul de sculptura al castelului, indreptata catre masivul Bucegi. Masoara 2,55 metri inaltime, iar aripile sale ofera o deschidere de 390 de centimetri, facandu-o, astfel, singura statuie de marmura a lui Icar din lume de asemenea anvergura. A doua sculptura, realizata din bronz si situata in interiorul castelului, o infatiseaza pe Artemis, zeita animalelor salbatice, vanatorii si vegetatiei.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira alte douăzeci și cinci de sculpturi realizate din marmură alba, bronz, ardezie sau acril, reprezentând zeități, dar și câteva lucrări dedicate valorilor sau conceptelor abstracte, precum renașterea spirituală, autoritatea, libertatea, supremația.

Expoziția „Giorgio Butini.Il mito” este organizată de Castelul Cantacuzino sub egida Ambasadei Italiei la București și a Institutului Italian de Cultura din România. Expoziția va fi deschisă publicului în fiecare zi, până pe 29 octombrie 2023.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *