THE BIG SHORT, from left: Steve Carell, Ryan Gosling, 2015. ph: Jaap Buitendijk/©Paramount/ Courtesy Everett Collection

Michael Burry, cunoscutul investitor din „The Big Short”, care a dobândit faimă datorită corectei anticipări a prăbușirii imobiliare majore din 2008, a investit mai mult de 1,6 miliarde de dolari într-o presupusă prăbușire a pieței de valori Wall Street, conform raportului CNN.

Conform documentelor publicate luni de Comisia pentru Valori Mobiliare (Security Exchange Commission), Burry a efectuat pariu negativ asupra S&P 500 și Nasdaq 100. Fondul său de investiții, Scion Asset Management, a achiziționat opțiuni de vânzare în valoare de 866 de milioane de dolari, reprezentând dreptul de a vinde un activ la un anumit preț, în cazul unui fond care urmărește S&P 500, și opțiuni de vânzare în valoare de 739 de milioane de dolari împotriva unui fond care urmărește Nasdaq 100.

Conform documentelor depuse, Burry a alocat peste 90% din portofoliul său pentru a efectua speculații asupra unei posibile scăderi a pieței.

Cu toate acestea, Burry pare să fi oscilat între atitudini pozitive și negative în ceea ce privește deciziile sale de investiții în acest an. În ianuarie, a transmis un mesaj enigmatic pe Twitter către cei 1,4 milioane de urmăritori ai săi, „Să vindeți”. Totuși, până la finalul lunii martie, și-a retras această declarație, afirmând, „Am făcut o greșeală când am spus „Să vindeți””.

S&P 500 și Nasdaq 100 au înregistrat câștiguri mari până acum în acest an. Au crescut cu aproape 16% și, respectiv, 38%.

La mijlocul anilor 2000, Burry a fost celebru pentru că a făcut un pariu împotriva pieței imobiliare și a profitat din plin de criza creditelor subprime și de prăbușirea a numeroase entități financiare importante în 2008. Evenimentul a fost relatat de Michael Lewis în bestsellerul său „The Big Short: Inside the Doomsday Machine” și adaptat ulterior într-un film în care Burry a fost interpretat de Christian Bale.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *