Salvamontistii au avut zile de foc, in minivancanta. In ciuda avertismentelor, unii turisti au ignorant sfaturile oamenilor muntilor si, in unele cazuri, au avut nevoie de ajutor. Marti, o turista a cazut pe Valea Caraimanului. Un alt turist a suferit o criza diabetica.

Două acțiuni au avut, marti, salvamontistii. O turista a căzut pe Valea Caraimanului. O echipă a mers pentru acordarea primului ajutor medical și evacuarea terestră. Al doilea caz medical a fost al unui tânăr ce a suferit o criză diabetica, la Vf.Omu. Acesta a fost evacuata din munti cu elicopterului. De altfel, salvamontistii au avut actiuni de salvare in fiecare zi a acestei minicavante.  De exemplu, și in Muntii Ciucas un turist a fost evacuat cu ajutorul elicopterului dupa ce a suferit o fractură la picior, in timp ce era pe traseul turistic La Răscruce – Muntele Roșu. 

Salvamontistii atrag atentia ca atunci cand parcurgem un traseu turistic montan  să ne informăm în prealabil asupra gradului său de dificultate, astfel încât să nu depășească capacitățile fizice. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *