In urma unei hotarari de Consiliu Local programele “Primul Ghiozdan” pentru clasa I si „Cutia scolarului” pentru clasa pregatitoare nu vor mai fi valabile in anul scolar 2023-2024. Chiar si asa s-a aprobat acordarea a unor vouchere educationale. Acestea sunt in cuantum de 150 de lei de copil, pentru prescolarii si elevii din ciclurile primar si gimnazial, care au domiciliul ori resedinta in oras. Doar ca la acest moment proiectul nu are inca viza de legalitate.

Este declaratia primarului din Ploiesti, Andrei Volosevici, care este de parere ca voucherele educationale vor ajunge cu intarziere catre elevi. Asta pentru ca termenul limita pana la care parintii pot depune cereri pentru acest ajutor este de 30 septembrie. Abia de atunci va fi demarata procedura de acordare a acestor tichete.

Potrivit hotararii de Consiliu Local vor fi alocate trei vouchere fiecare in valoare de 50 de lei, la solicitarea parintilor. Pentru a primi tichetele, trebuie depusa o cerere, fizic sau pe email, la Primaria Ploiesti, in perioada 16 august- 30 septembrie. Solicitarea trebuie insotita de o copie a certificatului de nastere a copilului si de o declaratie pe proprie raspundere ca minorul este inscris intr-o o forma de invatamant, prescolar sau scolar, din Ploiesti, sau de o adeverinta de elev. La acest moment proiectul nu a primit viza de legalitate si a fost trimis catre Prefectura Prahova.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *