Patru aplicații care urmăresc să îmbunătățească accesul la medicamentele de slăbit ar putea fi utilizate de NHS din Anglia, în conformitate cu proiectul de îndrumare privind sănătatea.

Organismul de orientare în domeniul sănătății NICE spune că serviciile față în față care tratează persoanele cu obezitate nu pot ține pasul cu cererea. Un sfert dintre adulții din Anglia sunt clasificați drept obezi.

Mark Chapman, director interimar de tehnologie medicală și evaluare digitală la Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire, a declarat că aplicațiile vor permite mai multor persoane să acceseze ajutorul de care au nevoie pentru a pierde în greutate.

„Listele de așteptare sunt lungi, unele zone nu au un serviciu și pacienții au nevoie de o soluție”, a spus el.

„Cele mai noi medicamente pentru obezitate au potențialul de a ajuta pacienții să piardă cantități semnificative de greutate și să reducă afecțiunile asociate, dar este vital ca acestea să fie folosite alături de dietă, activitate fizică și sprijin comportamental mai larg pentru a ajuta oamenii să-și împiedice recăpătarea în greutate”, a spus el.

Utilizatorii se vor trata mai repede

Până la 48.000 de oameni ar putea folosi aplicațiile, economisind 145.000 de ore din timpul medicilor, arată calculele NICE.

Tehnologia își propune să ofere sprijin celor care nu pot participa la întâlniri față în față pentru tratament sau care nu au acces la ajutor local sau sunt pe o listă de așteptare.

Unii pacienți ar putea avea nevoie de o tabletă și o conexiune la internet mobilă pentru a accesa aplicațiile, a adăugat acesta.

Va exista o consultare publică de 10 zile cu privire la proiectele de recomandări NICE în jurul aplicațiilor, care se va încheia vineri, 25 august.

Doar cei cu un IMC de 35 (aproape de vârful intervalului de obezitate) plus o boală legată de greutate, sau puțin mai puțin în unele cazuri, se vor califica pentru a utiliza aplicațiile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *