Noua versiune a celebrei companii de film a clasicului din 1937 Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, care urmează să fie lansată anul viitor, a stârnit o multime de controverse pe rețelele de socializare.
În timp ce dezbaterea despre repornirile Disney nu este o noutate, reacția împotriva noului film Albă ca Zăpada ( piticii au fost stersi din titlu) a fost deosebit de puternică din anumite părți.
O mare parte din furori s-a dezvoltat în ultimele săptămâni după ce interviurile cu Rachel Zegler, care o interpretează pe noua Albă ca Zăpada, au reapărut online.
Criticii au fost în vigoare înainte, însă, după anunțul Disney în 2021 că vedeta latină a obținut rolul principal.
„Extrem de apreciat pentru dragostea pe care o simt din partea celor care mă apără online, dar vă rog să nu mă etichetați în discursul aiurea despre castingul meu. Chiar, cu adevărat, nu vreau să o văd”, a scris actrita pe X.
Dr. Robyn Muir, lector de media și comunicare la Universitatea Surrey, spune că rasismul este „foarte greu” de suportat.
„Nu știu de ce oamenii au o astfel de problemă cu asta. Oamenii de culoare nu s-au văzut ca o prințesă Disney până când Jasmine din Aladdin a apărut în 1992.”
Zegler a spus într-un interviu că a găsit filmul original înfricoșător și l-a vizionat o singură dată.
Ea a subliniat, de asemenea, că originalul este „extrem de învechit când vine vorba de femeile în roluri de putere”, adăugând că Albă ca Zăpada reimaginată ar învăța să devină „un lider fantastic”.
Zegler a sugerat, de asemenea, că nu se va concentra pe elementul poveștii de dragoste, spunând – poate în glumă – că prințul a fost „un urmăritor”.
Într-un interviu Variety de anul trecut, vedeta West Side Story a spus: „Am scris absolut o Albă ca Zăpada care nu va fi salvată de prinț”.
Brittany Eldridge, editor de comentarii pentru International Journal of Disney Studies, explică: „Oamenii caută exact acel personaj în acțiunea live.
„Așa au făcut [Disney] cu Cenușăreasa. Și asta caută din nou pentru că Cenușăreasa era aproape o slujbă de tip copy-and-paste. Cred că are foarte mult de-a face cu nostalgia și cu dorința de a retrăi aceeași experiență pe care ai trăit-o inițial când ai trecut prin ea. [Dar] scopul basmelor este să se adapteze și să evolueze și asta e ceea ce vedem aici cu Disney.”
Zegler a adăugat: „Nu va fi salvată de prinț și nu va visa la dragostea adevărată”.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.