A avea, sau a nu avea bani de gaz, pentru a achizitiona combustibilul necesar sezonului de iarna, la Termo Ploiesti. Aceasta este intrebarea care ii framanta pe ploiesteni. Focul s-ar fi aprins in urma unui comunicat transmis in spatiul public de catre Partidul National Liberal. In replica, primarul orasului, Andrei Volosevici, spune ca sunt opinii rau intentionate, iar locuitorii nu au de ce sa se teama in aceasta privinta.

Conform comunicatului PNL, remis presei, si a unor documente despre care liderii formatiunii politice spun ca exista in primarie, institutia intregistreaza o datorie catre Termo Ploiesti de aproape 31 de milioane de lei. Acestea reprezinta contravaloarea facturilor aferente lunilor aprilie si mai. In acest sens au fost deja transmise adrese ale membrilor AGA a societatii de termoficare. In comunicat se arata faptul ca:

 (…)  Neplata datoriilor va conduce la imposibilitatea achiziţionării gazului la preţul de 150 lei/MWh fără TVA pentru sezonul rece 2023-2024, conform contractului încheiat cu S.N.G.N. Romgaz, dar şi la plata cu întârziere a salariilor angajaţilor societăţii.

(…) Trebuie precizat faptul ca dacă se ratează achiziționarea  gazului in aceasta perioada la prețul de 150 lei/MWh fără TVA exista riscul ca in sezonul rece sa se ajunga  la creșterea prețului de producție a gigacaloriei.

La capatul acestor afirmatii primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici contravine varianta colegilor din partidul din care a fost suspendat.

Aceste afirmatii ale edilului contrazic alte opinii exprimate in comunicat de catre reprezentantii PNL, cu privire la perioada de acordare a subventiei pentru apa calda.

(…) Va reamintim că la sfârşitul acestei luni se încheie şi perioada de acordare a subvenţiei pentru apa caldă. Vă solicităm ca în regim de urgenţă să veniţi în faţa Consilului Local cu un proiect de rectificare a bugetului prin care să identificaţi sumele necesare pentru ca toate probleme legate de termie (apa caldă şi căldura pentru sezonul rece următor) să fie rezolvate.

Comunicatul Partidului National Liberal se incheie cu mesajul:

(…) Aţi anunţat în repetate rânduri că aveţi „soluţia secretă şi salvatoare”. A venit momentul să nu mai fie doar o „soluţie secretă”, ci să acţionaţi!

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *