Numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este în creştere. În 2022 au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021.
„Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulaţie, viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau circulaţia pe sens opus. În 2022, au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5”, se precizează în comunicatul UNSAR.
„Utilizarea trotinetelor electrice oferă mobilitate în trafic, însă nu este lipsită de riscuri. De aceea, mai ales dacă ne uităm la rata în creştere a accidentelor cu trotinete, este important să fim cât mai atenţi în trafic, dar şi să apelăm la soluţii adecvate de protecţie, precum poliţele de asigurare”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.
De asemenea, dacă o persoană care se deplasează cu trotineta electrică sau bicicleta cauzează un accident sau pagube materiale altcuiva, cheltuielile rezultate ar putea fi acoperite de către o companie de asigurări, conform unei polițe de răspundere civilă.
Conform statisticilor, dintr-un total de 1.097 de astfel de accidente uşoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu rănirea uşoară a 919 persoane.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.