Aproximativ 400 de angajati ai Agentiei Judetene Finante Publice Ploiesti au protestat, vineri-dimineata, in fata institutiei. Alaturi de acestia si alti functionari din cadrul Serviciilor Fiscale au pichetat celelalte sediile aflate in judetul Prahova. Toti sunt nemultumiti de masurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Cei 400 de angajati Agentiei Judetene Finante Publice Ploiesti au iesit in strada pentru a protesta fata de unele prevederi ale proiectului de Ordonanta privind masuri fiscal-bugetare, dar si fata de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajatilor din acest sistem.

In ordonanta pregatita de guvern, care ii nemultumeste pe functionari, se face referire la plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei, iar indemnizatia de hrana nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei. La fel se intampla si cu voucherele de vacanta, care nu vor mai fi acordate celor cu venitul brut peste 10.000 lei. Si posturile vacante ar urma sa fie anulate.

Sindicalistii cer egalizarea salariilor la nivel maxim in plata si, totodata, introducerea in legea salarizarii a familiei ocupationale finante, cu o grila de salarizare corespunzatoare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *