Conform informațiilor recent dezvăluite, în România există numeroase companii, inclusiv lanțuri de hypermarketuri de anvergură, care încearcă să evite plata impozitelor pe profit către stat. Această situație a condus la o situație incredibilă, în care acești coloși economici declară un profit nul sau chiar negativ.

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a evidențiat aroganța financiară demonstrată de anumite entități economice dominante pe piață în decursul timpului.

El a subliniat necesitatea eliminării dublului standard, atât în ceea ce privește calitatea produselor, cât și abordarea față de consumatori. Propunerea sa este ca cetățenii români să beneficieze de aceeași tratare corectă ca și ceilalți consumatori europeni, însă companiile frauduloase identificate pe listele rușinii adoptă o atitudine cel puțin dubioasă în raport cu consumatorii din România.

Horia Constantinescu a sugerat că, în loc să se perpetueze o competiție bazată pe orgolii personale mai degrabă decât pe rezultate, între instituțiile responsabile de apărarea intereselor consumatorilor români și cetățeni în general, ar fi mai eficient să colaboreze în mod productiv pentru a-și asigura în primul rând protejarea celui mai important consumator, adică statul român. El a subliniat, de asemenea, cu tărie că aceste companii necinstite vor fi supuse în curând inspecției din partea ANPC, cu scopul de a se asigura că profiturile sunt utilizate în mod corespunzător pentru investiții normale în magazine și dotarea acestora.

Horia Constantinescu: „Cred că trebuie lămurită întreaga situație raportat nu numai la presiunea financiară pe care o exercită asupra bugetului de stat, ci ar trebui văzut și dacă aceștia, fiind atât de pregătiți în țările lor de origine, respectă la fel de mult consumatorul român ca pe cel din țările lor de origine. Noi am mai avut acțiuni. Dacă vă amintiți, imediat cum a apărut situația legată de intrarea României în Schengen.

Un reprezentant al statului austriac ne explica că nu suntem foarte bine pregătiți, iar în zilele imediat următoare ne-am dus în acțiuni de control la mai multe firme de origine austriacă. Am fost triști și neplăcut surprinși să constatăm că nu se ridicau la nivelul la care ne recomanda să ne desfășurăm viața demnitarul austriac. Am aplicat atunci sancțiuni și am acționat cu fermitate, pentru că acesta era sfatul dat. Așa ar trebui procedat cu toate companiile care tratează țara noastră diferit față de a lor.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *