contrabanda cu ţigări

Un bărbat român care trăieşte în Germania a fost supus unei răpiri şi tortură brutale în contextul unei investigaţii asupra unei reţele internaţionale de contrabandă cu ţigări, coordonată din Rusia. Tabloidul Bild relatează că individul, acuzat că ar fi sustras ţigări în valoare de 2,5 milioane de euro, a fost ţinut captiv şi agresat pentru a dezvălui locul în care ascunsese marfa.

Evenimentele dramatice au avut loc în luna noiembrie a anului 2022 şi au implicat o operaţiune bine orchestrată de către contrabandişti disperaţi să afle unde se află ţigările lipsă. Românul a fost atras într-o cursă de către contrabandişti, care l-au abordat într-o parcare a unui magazin de mobilă din Garbsen, în landul Saxonia Inferioară. Ulterior, acesta a fost răpit şi transportat într-un depozit din Langenhagen, unde a fost supus unor acte de tortură violentă.

Tortura îndurată de bărbatul în vârstă de 59 de ani a inclus bătăi cu o rangă de fier, strangulări şi lovituri puternice. În momentele în care îşi pierdea cunoştinţa, agresorii îl stropseau cu apă rece pentru a-l trezi. Chiar dacă a suferit fracturi şi răni grave, românul a refuzat să admită vreo vinovăţie în legătură cu acuzaţiile aduse. Într-un moment de oportunitate, el a reuşit să trimită un mesaj de urgenţă prin SMS, alertând autorităţile cu privire la situaţia sa.

După intervenţia poliţiei, bărbatul a fost eliberat şi un bărbat în vârstă de 46 de ani din Republica Moldova a fost arestat în legătură cu incidentul. Acesta este acum în faţa justiţiei, însă refuză să coopereze sau să facă declaraţii. În paralel, se desfăşoară proceduri legale împotriva complicilor implicaţi în acest caz.

În prezent, românul răpit se află în spital, recuperându-se de la rănile suferite, inclusiv o rană la cap şi fracturi la braţe şi coaste. Datorită rolului său crucial în investigaţie, el a fost inclus în programul de protecţie a martorilor în calitate de martor-cheie în lupta împotriva reţelelor de contrabandă de ţigări. Cu toate acestea, bărbatul a ales să nu depună mărturie în faţa instanţei şi, conform unor surse, ar fi dispărut, refuzând să mai coopereze.

Procesul legat de acest incident tragic urmează să continue pe 30 august, într-o instanţă din Hanovra.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *