Sursa: SlashGear

Procurorul special american Jack Smith, responsabil cu investigarea fostului președinte Donald Trump, a obținut în luna ianuarie un mandat de percheziție pentru contul de Twitter al acestuia. Cu toate acestea, rețeaua de socializare, acum denumită X, a refuzat să se conformeze dispoziției legale. Miercuri, o curte de apel din SUA a confirmat o hotărâre judecătorească care a sancționat rețeaua de socializare cu o amendă de 350.000 de dolari, în urma acestui act de neconformare.

Conform deciziei instanței din districtul Columbia, chiar dacă tweet-urile lui Trump sunt accesibile publicului, contul său de Twitter conține și alte informații și mesaje care pot fi relevante pentru investigație. Aceste informații sunt considerate cruciale în dosarul legat de evenimentele din 6 ianuarie 2021, când susținători ai fostului președinte republican au pătruns în clădirea Capitoliului.

Ancheta în discuție face parte dintr-unul dintre cele trei mari dosare deschise împotriva lui Trump. Celelalte două dosare vizează acuzații de cumpărare a tăcerii unei foste starlete porno și păstrarea unor documente confidențiale după plecarea sa din Casa Albă. Trump respinge toate aceste acuzații, considerându-le manevre menite să instrumentalizeze justiția în favoarea democraților, în special a președintelui Joe Biden, pentru a-i bloca posibilitatea de a candida în viitorul an electoral împotriva acestuia din urmă.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *