În antichitate, agatele, pietre semiprețioase considerate ca avand puteri vindecătoare, erau foarte populare fiind şi podoabe utilizate la decorul armurilor și armamentului războinicilor, deoarece se credea că poate transmite puteri. În Roma antică agatele erau închinate zeiţei Pomona, cea care patrona recoltele şi horticultura. În vremurile străvechi, cameele erau sculptate din agat imagine-convexă, cameele devenind foarte populare în rândul nobilimii, iar în unele fiind chiar montate diamante sau alte pietre foarte scumpe.

Cei care vor să vadă cele mai frumoase agate pot face o vizită la Muzeul Omului din Ploiești. Aici se va face o nouă incursiune în adâncurile pământului, prin intermediul expoziției “Călătorie în lumea agatelor”.

Expoziţia prezintă un număr de 36 piese de agat din patrimoniul mineralogic al Muzeului Judetean de Ştiinţele Naturii Prahova, piese ce au fost grupate pe criterii ştiinţifice în 5 vitrine, iar informaţia aferentă este afişată pe panouri speciale.

Sunt prezentate date referitoare la geneza agatelor, caracteristici, răspândire, varietăţi, structură, estetică, prelucrare, precum şi un scurt istoric.

Expoziţia este deschisă zilnic între orele 9.00 – 17.00 cu excepţia zilei de luni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *