Sursă foto: SportTIM

Într-un context de reviriment, observat anul trecut prin performanțele selecționatei „tricolore” U15 la Campionatul European din septembrie din Ibiza, badmintonul juvenil românesc păstrează momentumul și continuă să ofere surprize plăcute care depășesc așteptările și condițiile reale, în comparație cu echipele consacrate din Europa.

Echipa sub 17 ani a Federației Române de Badminton a înregistrat recent trei evenimente premiere în cadrul Campionatului European pe echipe naționale sub 17 ani, desfășurat în Lituania. În primul rând, echipa a abordat competiția în calitate de cap de serie numărul 7, în baza punctajelor anterioare. Apoi, a înregistrat succese consecutiv în faza preliminară a grupelor de calificare, ceea ce a dus la calificarea în sferturile de finală ale competiției, o realizare istorică pentru echipa U17 a României.

Echipa română a concurat la Vilnius cu un lot de 9 sportivi în cadrul competiției pe echipe din cadrul „Europenelor” sub 17 ani, care va continua cu competiția individuală. Echipa U17 a României a debutat în Grupa 7 ca fiind cap de serie și a înregistrat victorii categorice împotriva Armeniei și Sloveniei, ambele cu scorul de 5-0 la partide. Echipa a continuat seria victoriilor cu Norvegia, înregistrând o altă victorie la 5-0, în condițiile în care aceasta ar fi fost în mod obișnuit o confruntare mai strânsă pe hârtie.

Badmintoniștii români sub 17 ani, în special Luca-Ștefan Pandele și Denisa-Maria Muscalu de la CSC Berceni, precum și Laura Constantin de la CSŞ6 București, au avut prestații remarcabile care au contribuit semnificativ la succesul echipei în etapa preliminară. Cu aceste performanțe impresionante, echipa U17 a României a avansat în sferturile de finală ale competiției, o realizare pe care nu a mai atins-o înaintea acestui campionat, în categoria U17.

În ciuda eliminării în sferturi în fața Turciei, echipa U17 a României a făcut un pas semnificativ înainte pentru badmintonul juvenil din țară. Chiar dacă nu s-au calificat în semifinale, această experiență a evidențiat progresele sportivilor și a confirmat că rezultatele anterioare nu au fost întâmplătoare. Echipa U17 a României se va concentra acum pe competiția individuală din cadrul „Europenelor”, unde va continua să lupte pentru a obține performanțe notabile în acest sport.

Sursă: SportTIM

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *