Sursă foto: Ziarul Lumina

Eparhia Târgoviștei și Catedrala arhiepiscopală din Târgoviște sunt ocrotite de Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești, sărbătorit pe 11 august.

În acest context, programul evenimentelor organizate cu ocazia hramului va începe joi la ora 18:00, cu oficierea slujbei Vecerniei și o procesiune prin centrul vechi al Municipiului Târgoviște. Traseul pelerinajului include oprirea la două locuri semnificative pentru fosta capitală a Țării Românești: Mănăstirea Stelea și statuia Sfinților Martiri Brâncoveni din fața Primăriei orașului.

La încheierea activităților, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit Onorific și Exarh Patriarhal, va înmâna premii celor 19 elevi care s-au clasat pe primele locuri în etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și Olimpiadei Naționale interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate”, împreună cu cei 23 de profesori îndrumători.

Slujba de hram va fi oficiată vineri începând cu ora 07:00, pe altarul exterior amenajat în apropierea Catedralei din Târgoviște, unde vor fi expuse spre închinare sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, ale Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

După slujbă, vor fi acordate premii elevilor olimpici din județ la alte discipline școlare, precum și celor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.

La slujbele de hram vor participa ierarhi din țară și din străinătate, așa cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ziarul Lumina amintește că hramul principal al Catedralei din Târgoviște este sărbătoarea „Înălțarea Domnului”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *