Sursa: Evening Standard

Directorul expoziţiei Harry Potter de la Muzeul Culturii Pop din Seattle, Washington, a anunţat, într-o postare, că toate referinţele la autoare vor fi interzise în instituţie.

Managerul de proiect Chris Moore este transgender și folosește pronumele el/ei. Acesta a acuzat-o pe autoare că a făcut declarații „controversate” și „extrem de pline de ură”, în special despre persoanele transsexuale, cu care directorul se identifică.

„Nu va mai fi expusă nicio menţiune sau imagine a autoarei”, a precizat Chris Moore.

În postarea lui Moore, s-a explicat alegerea de a îî interzice lui Rowling intrarea în expoziție, scriind:

„Există o anumită entitate rece, fără inimă, care suge bucuria în lumea lui Harry Potter și, de data aceasta, nu este de fapt un Dementor. Ne-ar plăcea să mergem cu teoria internetului că aceste cărți au fost de fapt scrise fără un autor, dar această anumită persoană este puțin prea vocală cu părerile ei super ură și divizoare pentru a fi ignorată. Deocamdată, curatorii au decis să scoată oricare dintre artefactele ei din această galerie pentru a-i reduce impactul. Nu este o soluție perfectă, dar este ceea ce am fost capabili să facem pe termen scurt, în timp ce determinăm practici pe termen lung.”

Într-un mesaj pe reţeaua Twitter din 2020, Rowling a ridiculizat termenul „persoane cu menstruaţie”, susţinând că toate femeile au menstruaţie şi sunt definite ca atare.

„Am cinci motive de îngrijorare în legătură cu noul activism trans şi am decis să le împărtăşesc cu voi”, a scris ea atunci.

Asadar, în urma opiniei pe care aceasta si-a exspus-o, J.K. Rowling a fost exclusă de la o serie de evenimente legate de universul Harry Potter.

Chris Moore explică faptul că „soluţia nu este ideală, dar este ceea ce putem face pentru moment, în timp ce aşteptăm să luăm măsuri pe termen lung”.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *