Sursă foto: Econmedia

Ministerul Finanțelor din România a inițiat luni o operațiune de împrumut prin intermediul emiterii de obligațiuni de stat, adunând astfel 410 milioane de lei de la bănci. Această emisiune, categorisată ca fiind de tip benchmark, a prezentat o maturitate rămasă de 175 de luni și a avut un randament mediu de 6,90% pe an, conform informațiilor oferite de Banca Națională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost stabilită la 500 de milioane de lei, însă băncile au manifestat interes sub formă de subscrieri în valoare de aproape 733,8 milioane de lei.

În ziua de marți, urmează să aibă loc o licitație suplimentară cu scopul de a atrage încă 75 de milioane de lei, menținând astfel randamentul stabilit în cadrul emisiunii de obligațiuni anterioare.

Ministerul Finanțelor (MF) și-a planificat operațiuni de împrumut pe parcursul lunii august 2023, în valoare totală de 4,6 miliarde de lei, la care se pot adăuga încă 645 de milioane de lei prin intermediul sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive, ce sunt asociate cu licitațiile de obligațiuni.

Totalul sumei propuse, de 5,245 miliarde de lei, este cu 645 de milioane de lei mai mare decât cea propusă inițial pentru luna iulie, care a fost de 4,6 miliarde de lei. Această finanțare va fi direcționată către refinanțarea datoriei publice existente și acoperirea deficitului bugetului de stat.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *