„Columnă pentru nemurire” este titlul evenimentului desfășurat la Cimitirul Eroilor de la Tabla Buții.  În  Primul Război Mondial, la granița dintre Ardeal și Muntenia, s-au dat lupte grele, iar preotul Ion Vasilescu a adunat și înmormântat în Pasul Tabla Buții toți soldații morți, români sau germani.  La comemorarea din weekend au participat foarte mult politicieni, printre care și senatorul Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Peste o mie de persoane au participat duminică, 6 august, la ceremoniile de comemorare a eroilor căzuti  în luptele de la Tabla Buții.

Printre aceștia numeroși politicieni, reprezentanți ai Guvernului, ai Prefecturii Prahova, ai Consiliului Județean Prahova, consilieri județeni, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai Armatei, Jandarmeriei și ai Academiei Forțelor Navale de la Brașov.

Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire și cinstire a eroilor, urmată de discursuri ale oficialităţilor locale și județene și depuneri de coroane la monumentul eroilor din cimitirul de la Tabla Buţii.


Senatorul PSD Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a fost și el prezent la eveniment, alături de prefectul Virgil Nanu și subprefecții Emil Drăgănescu și Marius Soare.

Consiliul Județean Prahova a fost reprezentat de vicepreședintele Dumitru Tudone, care le-a vorbit celor prezenți de importanța istorică a Cimitirului de la Tabla Buții.

La Cimitirul Eroilor de la Tabla Buţii, unde sunt înmormântați atât ostași români cât și străini, se organizează pelerinaje anuale încă din anul 1922, în data de 6 august, când creștinii sărbătoresc  ,,Schimbarea la față”. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *