Opriti distrugerea culturii! Este numele petitiei semntate de mii de romani care cer modificarea unui proiect de ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscale in domeniul cheltuielilor publice. Prin actul normativ, multe institutii de cultura risca sa fie desfiintate. In acest context, si directorii teatrelor au semnat un memoriu pentru a trage un semnal de alarma.

Printre cei 50 de manageri ai instituțiilor de cultură din România care au semnat memoriul de schimbarea a proiectului ce reglementează modul în care se vor cheltui banii publici se numără și Mihaela Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Una dintre propuneri  este desființarea instituțiilor de cultură care au mai puțin de 50 de angajați.

O altă nemulțumire a oamenilor de cultură este propunerea de limitarea a cheltuielilor în cadrul instituțiilor de cultură la 7.5% din veniturile proprii.

Actul normativ presupune și eliminarea din organigrama instituțiilor de cultură  a posturilor vacante.

Pentru eliminarea acestor măsuri a fost creată și o petiție online numită ”Opriți distrugerea culturii!”. Aceasta a fost semnată deja de peste 11.000 de români.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *