Sursa: betterup.com

Mișcarea ochilor și modul în care îi folosim sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt un mijloc important de comunicare. Iată câteva constatări descoperite de specialisti

EXPRESII FACIALE

Cercetările psihologului Paul Ekman arată că ochii noștri sunt un semn de poveste despre momentul în care trăim adevărata fericire sau o falsificăm. „Zâmbetul Duchenne”, conform lui Ekman (Ekman, et al., 1990), este atunci când ochii se îngustează și creează liniile, sau „picioarele ciobiei”, la colțurile exterioare. Acesta este zâmbetul unui afect pozitiv real, experimentat. Dacă aceste indicii oculare critice lipsesc, este probabil ca zâmbetul să fie fals.

SURSA DE EXCITARE

Contactul vizual reciproc – privind direct în ochii altcuiva – declanșează imediat excitarea. Acea excitare este apoi interpretată în funcție de cine este cealaltă persoană și de circumstanțe. Dacă cealaltă persoană este un străin cu aspect suspect, poate declanșa teamă. Sau, dacă ne simțim amenințați de cealaltă persoană, privirea ne poate face să ne simțim iritați și supărați.

INTERES SEXUAL

Vorbind despre excitarea cauzată de privirea reciprocă, privirea direct în ochii cuiva și menținerea acel contact vizual reciproc pentru un pic mai mult decât ceea ce este normal, poate indica flirt și interes sexual. Un alt indiciu pentru ochi, dar care trece în mare parte neobservat, este dilatarea pupilei.

Când suntem cu adevărat interesați de ceva sau de cineva, determină elevii noștri să se lărgească pe măsură ce ne concentrăm asupra obiectului de interes. Dacă acea persoană este un potențial partener interesant și sexy, pupilele noastre se pot dilata (deși nu este clar dacă cealaltă persoană va observa sau nu și va fi afectată de aceasta).

Există, de asemenea, cercetări care arată că privirea reciprocă în ochii celuilalt poate fi un indicator valid al iubirii. Cuplurile îndrăgostite tind să facă acest lucru și, cu cât o fac mai mult, cu atât dragostea și atracția sunt mai profunde.

MINCIUNI

Riggio si Friedman a descoperit o descoperire interesantă: deși se crede în mod obișnuit că un mincinos nu te poate privi în ochi, rezultatele sugereaza contrariul intr-un studiu.

Când oamenilor li s-a cerut fie să spună adevărul, fie să mintă, mincinoșii aveau tendința de a se angaja într-un contact vizual MAI MULT decât atunci când spuneau adevărul. Motivul este că probabil cunoșteau stereotipul obișnuit despre înșelăciune și supracompensau cu ochii când mințeau.

Sursa: psychologytoday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *