Nicolae Ciucă, liderul PNL, a făcut un semnal important pentru coaliția de guvernare, arătându-și acordul cu mecanismul prin care se va reduce numărul de șefi din instituțiile de stat. El a explicat că va crește numărul de posturi necesar pentru ca o persoană să ocupe, de exemplu, funcția de șef de birou. Prin acest mecanism, foarte mulți bugetari își vor pierde funcția actuală și, implicit, veniturile obținute din sporurile de conducere.


În prezent, circulă cifre privind posibila reducere a posturilor. Totuși, doresc să subliniez din nou că acestea sunt doar materiale de lucru și nu s-a luat încă nicio decizie definitivă. Reducerea funcțiilor de conducere la nivelul aparatului de stat de la 12% la 8% este o măsură care urmărește principiul reducerii cheltuielilor bugetare.

Numărul de funcții în subordinea unei structuri de șefi de serviciu sau director de structură sau director general, de asemenea, va crește astfel încât numărul acestor funcții să se reducă.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mai multe detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *