Bucureștenii primesc o veste proastă! Aproape 4.800 de blocuri de locuințe din București, ceea ce reprezintă peste 50% din total, nu vor avea apă caldă pentru următoarele 5 zile, conform informațiilor disponibile pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, relatează Rador.

Problemele sunt cauzate de o recentă avarie de amploare și de revizia programată la CET Sud, în paralel cu alte lucrări de reparații.

Cele mai multe blocuri afectate sunt în Sectorul 4, peste 1.300, și în Sectorul 3, unde peste 900 de blocuri nu au apă caldă.

Nicușor Dan a dezvăluit recent planurile de reparații pentru 2023 și a adus în discuție o posibilă lipsă de apă caldă pentru o săptămână din cauza distanței considerabile între anumite zone. Într-o intervenție la Europa FM, el a explicat că deciziile luate sunt raționale și au ca scop evitarea suferințelor oamenilor în timpul iernii. Primarul a subliniat că și în vara anterioară s-au realizat anumite lucrări pentru a preveni eventuale probleme în sezonul rece, menționând un exemplu din iarna 2020-2021, când un cartier întreg a rămas fără apă caldă timp de 2-3 săptămâni înainte de Crăciun din cauza unei defecțiuni la o centrală.

Centrala termică, interzisă

„Nu dau sfaturi nimănui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumătate din blocurile din București. Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550.000 de familii să treacă brusc pe centrale cu gaz, pentru că una e să ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la înălțimea la care trăim și alta e să ai patru mari CET-uri la marginea orașului, calculate astfel încât fumul să nu se ducă spre cetățeni”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24. „Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”, a adăugat el. „Din punctul de vedere al administrației, susținem menținerea sistemului centralizat și toate eforturile pe care le facem, inclusiv subvenția pe care o plătim, este complet justificată. Am făcut deja acea centrală provizorie la Titan, vrem să mai punem una în zona Pipera, 20 de centrale mai mici pe capetele de rețea și vrem să avem spre 20 de șantiere mari în această vară, până în octombrie”, a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *