Sursă foto: CSM Ploiești

Vineri seară, patru sportivi ai secției de baschet a CSM Ploiești au ajuns la Szolnok, în Ungaria, unde vor reprezenta naționalele „U17” ale României în calificările pentru Campionatul European „3×3”.

Lotul masculin este alcătuit din George Angelian, Mihnea Vlaicu Popa (Ştiinţa Bucureşti), Denis Bădălău (Olimpia Milano) și Mihnea Andrei Ilie (CSU ASE Bucureşti). De cealaltă parte, lotul feminin este format din Daria Tănase, Agnes Zane, Karina Munteanu și Greta Nemes (BEAC Ujbuda).

Băieții fac parte din Grupa B, împreună cu Croația și Marea Britanie, și se confruntă cu aceste echipe sâmbătă, în această ordine, la orele 13:15 (ora României) și 22:20. Primele două echipe clasate în cele patru grupe ale turneului se vor califica în sferturile de finală ale competiției, unde Grupa B se va întâlni cu Grupa D (Serbia, Olanda, Danemarca). Cele patru echipe care vor trece de sferturi și vor ajunge în semifinale se vor califica pentru Campionatul European „U17”, existând, de asemenea, un loc disponibil pentru echipa care va câștiga meciurile de clasament din zona 5-8 (semifinale și finală).

Fetele au avut un pic mai mult noroc și au fost repartizate în Grupa D, singura grupă din turneu cu doar două echipe, România și Slovenia, ceea ce le asigură calificarea în sferturi. Meciul de mâine, programat la ora 13:40, va decide doar ordinea din grupă. În faza următoare, Grupa D se va întâlni cu Grupa B (Olanda, Ungaria, Bulgaria), iar sistemul de calificare va fi același ca și în cazul băieților (vor accede cele 4 semifinaliste, plus echipa de pe locul al 5-lea).

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *