Sursa: twitter.com

Heartstopper a apărut anul trecut dovedindu-se un succes uriaș în rândul adolescenților. Serialul dezvăluie probleme cu care se confruntă tinerii din punct de vedere al orientării sexuale.

Pentru tânăra comunitate LGBTQ+, Heartstopper este despre reprezentare, identitate și prima dragoste. Însă serialul abordează și alte probleme ale adolescenților, cum ar fi hărțuirea și problemele de prietenie.

BBC a discutat cu adolescenti si adulti ce au vazut serialul si i-a intervievat legat despre acesta.

„Spunând că Heartstopper m-a făcut să realizez că sunt bisexual este un pic o simplificare excesivă. Probabil a existat o parte din mine care a știut întotdeauna, dar nu a știut cum să o eticheteze pentru că nu existau oameni care vorbeau despre bisexualitate când eram. crescând”, explică Fiona în varsta de 40 de ani.

De asemenea, simte că a existat o lipsă de povești bisexuale pe ecrane, ceea ce nu a ajutat-o. Raportul Glaad de anul trecut, care prezintă reprezentarea LGBTQ la TV în SUA, a remarcat că a existat o scădere cu patru procente a caracterelor bisexuale în comparație cu anul precedent.

Heartstopper nu acoperă cu zahăr problemele care există și astăzi în apariția; Nick, personajul principal, face parte dintr-o echipă de rugby a școlii foarte macho, de exemplu, care include câțiva membri care sunt în mod deschis homofobi.

„Frica de a veni la prieteni este foarte importantă. Este ceva prin care încă trec în acest moment”, spune Fiona.

„Tocmai am început subconștient să folosesc eticheta [bisexualitate] pentru a vedea ce simțim. Este ca și cum aș debloca o parte a identității tale care a fost întotdeauna ascunsă. Totul a declanșat și plângeam la sfârșit când Nick iese la mama lui.” adauga aceasta.

Bisexualitatea

Dr Julia Shaw, psiholog și autoare a cărții, Bi: The Hidden Culture, History and Science of Bisexuality, spune că persoanele bisexuale se confruntă cu „discriminare dublă, exprimată atât de persoanele homosexuale, cât și de cele heterosexuale”.

„Există presupunerea că pentru femeile bisexuale, este probabil o fază, în timp ce pentru bărbații bisexuali, este cam invers… presupunerea va fi că ești de fapt gay, dar nu ești suficient de dispus sau curajos să ieși încă. Adesea, oamenii bisexuali sunt văzuți ca nu suficient de queer pentru a face parte pe deplin din comunitatea queer și homosexuală”, adaugă ea.

Al doilea sezon al lui Heartstopper este pe Netflix din 3 august.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *