Sursă foto: Service PC Laptop Bucuresti

Samsung, lider mondial în tehnologie, și Ascendia, un lider în soluții educaționale digitale din România, anunță o alianță strategică pentru a contribui la modernizarea și digitalizarea sistemului educațional din țară.

Prin acest parteneriat, platforma educativă LIVRESQ va fi integrată pe tablele interactive Samsung Flip. În prezent, în ecosistemul claselor inteligente conectate, există aproximativ 7.000 de table interactive Samsung, care permit comunităților școlare să acceseze și să împărtășească resurse educaționale.

În contextul în care România se află pe ultimul loc în ceea ce privește competențele digitale în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit Indicelui Economiei și Societății Digitale (DESI), acest parteneriat este parte a programului SEED (Samsung Ecosystem for Education Development) dezvoltat de Samsung.

Scopul acestui program este să ofere funcționalități avansate de creare a conținutului educațional prin intermediul platformei LIVRESQ, care permite profesorilor să dezvolte proiecte digitale interactive direct pe tabletele interactive Samsung Flip. Această abordare permite personalizarea conținutului în funcție de nevoile elevilor, crearea de lecții interdisciplinare și integrarea diverselor resurse multimedia, facilitând interacțiunea dinamică și eficientă cu elevii și studenții.

Pe lângă furnizarea celor mai recente tehnologii Samsung pentru centrele educaționale, inclusiv soluții pentru învățământul la distanță, compania susține și un program de formare dedicat profesorilor. Acest program își propune să dezvolte competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, cu scopul de a implica mai mult elevii și studenții în procesul de învățare.

Detalii despre programul Samsung SEED sunt disponibile aici și pe pagina de Facebook a SEED Educație Digitală pentru România. Prin intermediul acestui parteneriat și al programului SEED, Samsung își propune să contribuie activ la îmbunătățirea educației din România și să sprijine evoluția spre un sistem educațional mai eficient și mai modern.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *