Meseria de pilot este a celor pentru care a sta la mansa avioanelor reprezinta o pasiune, mai inainte de toate. Este lesne de inteles, insa, ca totul trebuie sa vina la pachet cu priceperea, si mai apoi cu experienta. Iar cand poti oferi din cunostintele tale noilor veniti, deja urci in tagma profesionistilor. Este si cazul pilotului Sebastian Dan. Instructorului de zbor, de la Aeroclubul Teritorial „Gherghe Bănciulescu” din Strejnicu, i-au trecut ani de-a randul sute de tineri care acum se mandesc pentru faptul ca detin un brevet in domeniu. Ii cunostem si noi povestea chiar acum.

Faceti cunostinta cu Sebastian Dan. Pilot experimentat, care a stat la mansa aeronavelor mai mult decat si-a petrecut timpul in sanul familiei si pe care astazi l-am gasit la Aeroclubul Teritorial „Gherghe Bănciulescu” din localitatea Strejnicu. Aici ii instruieste pe tineri ca capete experienta in meseria de pilot. Una care nu este deloc usoara, insa care te face sa simti la propriu si figurat..ca zbori. Pentru ca Rromania traverseaza o perioada caniculara cursurile incep la ora 6. Si nu este o povara pentru Sebastian, care vine plin de viata zilnic, si gat pentru noi provocari.

Pilotul nu se mandreste doar cu faptul ca reuseste sa faca astfel incat tainele aviatiei la mansa aeronavelor sa li se para facile cursantilor sai, ci si cu palmaresul.

Zborul printre nori este parte din viata sa. Tocmai de aceea a impartasi cunostintele sale este un dar pe care simte ca trebuie sa il dea mai departe. Asa reuseste sa se adapteze in functie de fiecare situatie in care este pus de catre cursanti, unii mai priceputi, iar altii ceva mai tematori.

Sebastian Dan este absolvent al Facultatii de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii Politehnice, iar pentru ceea ce s-a pregatit ani la rand vrea sa reprezinte si parcursul sau, atat cat il vor tine puterile. Ii place sa fie mentorul unor tineri care mai tarziu vor deveni profesionisti, si vor purta aeronavele printre nori, atat in curse de linie, cat si la manifestari organizate in tara si peste hotare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *