Sursa: gymbuddynow.com

Ouale sunt o sursa importanta de calciu, proteine si vitamine, însă este important să fim atenti la consumul saptamanal al acestora.

Ouale sunt o sursa importanta de calciu, proteine si vitamine, dar nu pot fi consumate la discretie, intrucat pot cauza probleme grave de sanatate. Iar nutriționiștii recomandă să consumi un maximum de 2-6 ouă întregi pe săptămână.

De asemenea, specialistii de la Scoala Medicala de la Harvard, SUA, recomanda in medie un ou pe zi pentru a beneficia de un nivel sanatos de colesterol bun si pentru a intari si mentine sanatatea inimii.

Totodata, specialistii de la Scoala Medicala de la Harvard, SUA, recomanda in medie un ou pe zi pentru a beneficia de un nivel sanatos de colesterol bun si pentru a intari si mentine sanatatea inimii.

Beneficii

• Cresc puterea de concentrare. Este stiut rolul pozitiv al alimentelor in consolidarea puterii de invatare si concentrare, oul fiind indicat de specialistii in acest sens.

• Ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului. Un nutrient esential existent in ou, numit colina, imbunatateste dezvoltarea creierului.

• Asigura energie organismului. Oul are un continut ridicat de proteine care reduc pofta de mancare, oferind organismului energie. Este recomandat la micul dejun consumul de oua fierte. Cel mai bun mod de preparare este fierberea.

• Previn aparitia cheagurilor de sange. Proteinele din galbenusul de ou sunt responsabile de inhibarea actiunii de formare a cheagurilor.

  • Un ou mediu conține 186 mg de colesterol, ceea ce reprezintă 62% din doza zilnică recomandată. 

În organism există deci un echilibru între colesterolul produs de ficat și cel furnizat de alimente. Chiar dacă consumăm mai mult colesterol, cantitatea totală din organism rămâne aceeași, fiindcă ficatul echilibrează surplusul.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *