Sursa foto: Doborogea TV

Miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au informat că au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV, care era cercetat sub control judiciar. El este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile, toate în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorul de caz a decis trimiterea în judecată a inculpatului Dan Diaconescu pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (cu două acte materiale), precum și pentru două acte de act sexual cu un minor și două acte de folosire a prostituției infantile, toate în formă continuată.

Conform anchetatorilor, se retine că în noiembrie 2020, în timp ce persoana vătămată, T.A., avea vârsta de 15 ani și 4 luni, Dan Diaconescu a întreținut raporturi sexuale și acte sexuale orale cu aceasta într-un hotel din București, contra sumei de 300 de lei. Alte infracțiuni au fost comise în stațiunea Olimp și municipiul Constanța.

În septembrie 2020, fostul patron OTV a avut raporturi sexuale și acte sexuale orale consimțite cu aceeași persoană vătămată, cunoscând că aceasta este minoră și practică prostituția, contra sumei de 800 de lei (400 lei în fiecare caz). Aceste infracțiuni au avut loc într-un hotel din stațiunea Olimp și în dormitorul unui apartament din cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța.

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, a fost reținut pentru 24 de ore în data de 7 aprilie și ulterior acuzat de cele două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța a informat cu privire la aceste acuzații. Deși procurorii au cerut arestarea preventivă, instanța de judecată a respins această solicitare și a dispus măsura arestului la domiciliu. La data de 13 aprilie, magistrații Tribunalului Constanța au hotărât ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar.

‏‏‎ ‎

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *