Sursă foto: Rețete și vedete

Între 24 august și 1 septembrie 2023, se va desfășura concursul pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor rămase neocupate sau rezervate.

Acest concurs este destinat celor care doresc să devină profesori suplinitori fără a avea calificări corespunzătoare postului. Potrivit Calendarului mobilității personalului didactic de predare în învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2023 – 2024, inclus în metodologia-cadru specifică (documente menționate în articol), acest concurs se adresează candidaților care nu îndeplinesc cerințele de calificare pentru postul respectiv.

Concursul este organizat în situația în care nu se pot ocupa toate posturile didactice/catedrele vacante sau rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual pe perioadă determinată sau cu personal didactic de predare calificat pentru plata cu ora, conform prevederilor articolului 98, alineatul 1, din metodologia menționată.

„În condiţiile prezentei Metodologii, inspectoratele şcolare organizează, la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti, concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic de predare calificat.”

Menționăm că inspectoratele școlare au posibilitatea de a desfășura, în caz de necesitate, concursuri pentru angajarea de profesori suplinitori calificați, care includ o probă scrisă cu durata de 4 ore și o probă practică sau o inspecție specială. Detaliile și condițiile specifice pentru aceste concursuri sunt prezentate într-un articol separat.

Este important să reținem că actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante sau rezervate s-a efectuat pe data de 31 iulie. Această actualizare a fost realizată după desfășurarea ședințelor de repartizare care au avut loc în săptămâna precedentă. În zilele de 27 și 28 iulie au avut loc ședințele de repartizare pentru candidații care au obținut la examenul de Titularizare 2023 o notă mai mare de 7.

Conform alineatului 2 al articolului 98, condițiile de înscriere și participare la concursurile organizate de inspectoratele școlare la nivel județean sau nivelul municipiului București pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor disponibile sunt identice cu cele aplicate pentru concursurile naționale.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *