Sursă foto: Bellanima

Conform unui studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia și de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Statele Unite, se estimează că aproximativ o persoană din două va suferi probabil de cel puțin o boală mentală până la vârsta de 75 de ani.

Studiul, publicat în revista Lancet Psychiatry, a inclus date colectate de la 156.331 de adulți din 29 de țări și regiuni între anii 2001 și 2022.

Rezultatele cercetării arată că riscul de a dezvolta oricare dintre maladiile mintale până la vârsta de 75 de ani a fost de 46,4% pentru bărbați și de 53,1% pentru femei. Cele mai frecvente tulburări identificate în rândul bărbaților au fost „consumul de alcool” și „depresia”, în timp ce în rândul femeilor cele mai comune au fost „depresia” și „fobia specifică”.

De asemenea, se remarcă că aceste afecțiuni apar de obicei pentru prima dată în copilărie, adolescență sau în prima parte a vieții adulte.

Profesorul John McGrath de la Institutul creierului din Queensland (UQ), coordonatorul studiului, a subliniat că rezultatele arată o prevalență ridicată a bolilor mintale și că este important să se investească în cercetările științifice pentru a identifica motivele dezvoltării acestor boli.

Coautorul cercetării, profesorul Ronald Kessler de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard, a adăugat că prin înțelegerea vârstei la care aceste tulburări apar în mod obișnuit, specialiștii pot adapta intervențiile din domeniul sănătății publice și pot aloca resurse pentru a asigura un sprijin adecvat și acordat în timp util pentru persoanele expuse acestui risc.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *