Sursă foto: Stirile ProTV

Un uriaș scandal a izbucnit pe scena politică românească în urma deciziei de a scuti partidul UDMR de obligația de a arbora steagul României pe sediile din țară.

Această decizie a generat un val de controverse în rândul opiniei publice. Prefectura Harghita a oferit o explicație oficială, afirmând că UDMR nu este oficial considerat un partid politic, ci un ONG, și, prin urmare, se poate sustrage de la acestă atribuție.

Cu toate acestea, această explicație a fost intens criticată deoarece, în ciuda statutului de ONG, UDMR beneficiază de toate drepturile și privilegiile unui partid politic conform declarațiilor oficiale. Prin urmare, nu ar fi trebuit să fie exclus de la arborarea drapelului tricolor. Mai mult, se pune accentul pe faptul că, spre deosebire de majoritatea ONG-urilor care se concentrează pe activități nonguvernamentale și umanitare, UDMR are o implicare directă în politică și guvernare.

Având reprezentare parlamentară și participând activ în luarea deciziilor politice, se consideră că partidul ar trebui să arate respect față de simbolurile naționale și să își asume obligația de a arbora drapelul României pe sediile sale din țară.

Sursă: realitatea.net

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *