Sursa: thegardian.com

Carantina a fost o perioadă de crestere masiva pentru gazonul artificial, dar anul trecut cererea a scăzut.

Primul teren de gazon artificial a fost amenajat în Rhode Island în 1964. A început să devină așa popular cu aproximativ 10 sau 15 ani după aceea, când aspectul gazonului artificial a fost îmbunătățit. Apoi a existat o creștere bruscă a interesului în timpul carantinei, instalatorii raportând vânzări record.

Acum vanzarea acesteia este în declin total. Spre exemplu, cererea din Marea Britanie în 2023 a scăzut cu 66% față de cifrele din 2021, iar oamenii regretă teribil peluzele lor din plastic.

Dezavantaje

  • Nu este fără întreținere. Poate că nu trebuie să-l tundeți, dar trebuie să îl aspirați. În caz contrar, frunzele stau doar deasupra. De asemenea, iarba artificială nu se scurge bine.
  • Absorbe și păstrează mirosul de urină de câine.
  • Vara devine atât de cald încât îți arde picioarele.
  • Iarba falsă este, de asemenea, mai scumpa de așezat decât iarba reală și, totuși, poate reduce valoarea casei tale cu până la 5%.

Iarba falsa – o amentintare pentru natura

Peluzele artificiale sunt văzute ca un dezastru ecologic, uzurpând habitate pentru insecte și plante sălbatice. Pentru proprietari, probabil că asta face parte din atracție – fără insecte, fără buruieni.

De aceea, prezentatorul Springwatch Chris Packham a descris iarba artificială drept „anticristul horticol”.

Oamenii cu gazon artificial le-au cerut, de asemenea, consiliilor să îndepărteze copacii și arbuștii care depun frunze, care depun frunze, pentru a reduce toate aspirațiile.

Dr Mark Gush, șeful departamentului de horticultură de mediu pentru Royal Horticultural Society, a declarat pentru Channel 4 News:

„Iarba artificială este fundamental dăunătoare pentru mediu, deoarece duce la pierderea habitatului în grădini. Avem nevoie de tot habitatul pe care îl putem obține pentru a sprijini biodiversitatea și a combate criza climatică, iar prin aruncarea ierbii de plastic eliminați potențialul acelui spațiu de grădină de a oferi alte servicii benefice pentru mediu.”

Cercetările Departamentului de Conservare a Mediului din New York sugerând că zonele de iarbă artificială în lumina directă a soarelui pot fi cu 15 până la 20⁰C mai calde decât iarba naturală.

Unele studii au ridicat, de asemenea, îngrijorări cu privire la utilizarea de umplutură de cauciuc pesmet în unele tipuri de iarbă artificială, deoarece aceasta poate conține metale grele și substanțe chimice dăunătoare.

Asadar, cel mai bun si sanatos mod de a ne pastra atat noi cat si planeta armonia este de a alege un gazon natural, bucurandu-ne de tot ce are de oferit.

Sursa: theguardian.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *