Sursa: airlinestravel.ro

Joia trecută, compania aeriană Wizz Air a fost implicată într-un incident neplăcut la porțile de îmbarcare ale Aeroportului Sandefjord, Torp (TRF), Norvegia. În cauză a fost un zbor suprarezervat cu destinația București, care a stârnit controverse când compania aeriană și-a dat seama că numărul de pasageri confirmați depășea capacitatea disponibilă.

Zborul W4 3216, operat de Wizz Air Malta, trebuia să decoleze joi seară de pe Aeroportul Sandefjord Torp cu destinația București Otopeni (OTP), în România. Din cauza căldurii extreme, ora de plecare programată, 20:55, a fost întârziată, ceea ce a dus la faptul că pasagerii au fost nevoiți să aștepte până după miezul nopții pentru a decola.

Suprarezervarea, o practică obișnuită pentru companiile aeriene low-cost, a devenit în acest caz o problemă serioasă, întrucât trei pasageri confirmați au rămas fără locuri pe zbor. În mod voluntar, doi dintre acești pasageri au acceptat să debarce și au primit compensații sub forma unui hotel și un nou zbor programat pentru două zile mai târziu. Cu toate acestea, un pasager în vârstă de 60 de ani a refuzat să accepte această situație și a insistat să fie transportat în România conform biletului său confirmat. Alți pasageri s-au oferit și ei să debarce, dar au cerut compensații în schimb. Cu toate acestea, compania ultra-low-cost nu a fost dispusă să acorde rambursări suplimentare.

Reacția pasagerilor a fost mixtă, unii îl huiduind pe pasagerul care a refuzat să se conformeze echipajului. În cele din urmă, situația a devenit atât de tensionată încât a fost necesară intervenția poliției, care a scos pasagerul furios din aeronavă. Nu este clar cum a reușit acesta să ajungă înapoi în România.

Din cauza întârzierii, zborul a decolat cu peste trei ore mai târziu decât programatul, la ora 00:33 în primele ore ale zilei de vineri, și a aterizat la București Otopeni la ora 03:54, în sud-estul României. Din fericire, întârzierea nu a afectat următoarele zboruri, zborul W4 3013 către Edinburgh (EDI), Scoția, fiind amânat doar cu 12 minute față de program.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *