„Nu avem linie gardă la ginecologie” declară pentru Libertatea manager Daniela Elena Ianuș!

Contactată în cazul femeii care a născut pe trotuar în fața spitalului din Urziceni, manager Daniela Elena Ianuș spune că a deschis o anchetă.

Manager Daniela Elena Ianuș: „Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”, susține managerul. Spitalul din Slobozia se afla la 60 de kilometri de cel din Urziceni, ambele fiind în județul Ialomița. I s-a spus să aștepte că vine ambulanța, iar asistenta tocmai urma să anunțe medicul. Nu ginecolog, ci chirurg. Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie. Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță… a instigat să se filmeze…Se pot verifica pe camere și se poate verifica că apelul către ambulanță a fost făcut de către noi, făcut de CPU.”

Potrivit Libertatea, Ianuș spune că femeii care a născut „i-a fost rău de seara. Asistenta a întrebat-o de ce n-au sunat direct la ambulanță, să vino s-o preia de acasă. Aceștia au zis că nu au telefoane…”, a continuat Ianuș. „Apelul la ambulanță a fost să se trimită o ambulanță de urgență, înseamnă că ei au întârziat 15 minute, fiind în curtea spitalului. Noi am inițiat o anchetă internă, am discutat cu asistenta care era în CPU, care a înregistrat-o pe tânără, să verificăm și înregistrările video.” a mai declarat aceasta.

Sursă: Libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *